U bevindt zich hier: Startpagina » Over crypto » Algemeen

Algemene vragen over crypto

Stel uw vraag

Wat is een cryptomunt?

Een cryptocurrency (of cryptovaluta ) is een digitaal activum dat is ontworpen om te werken als een medium van uitwisseling dat sterke cryptografie gebruikt om financiŽle transacties te beveiligen, de creatie van extra eenheden te controleren en de overdracht van activa te verifiŽren.

Wat is het doel van Cryptocurrency?

cryptogeld is een ruilmiddel als normale valuta's, zoals EUR of USD, maar ontworpen voor het doel van de uitwisseling van digitale informatie. Cryptocurrency wordt gedefinieerd als een gedecentraliseerde "digitale of virtuele valuta die cryptografie gebruikt voor beveiliging", waardoor het moeilijk te vervalsen is.

Hoe is Cryptocurrency gemaakt?

Een cryptocurrency is een gedecentraliseerde digitale valuta die afhankelijk is van cryptografie voor het genereren van valuta en het beveiligen van transacties. De eerste valuta die ooit werd gemaakt, wordt Bitcoin genoemd. Het werd in 2009 gelanceerd door iemand (of een groep mensen) onder het pseudoniem Satoshi Nakamoto.

Waar wordt Cryptocurrency voor ondersteund?

Cryptocurrencies worden niet ondersteund door een overheid.
Cryptocurrencies zijn niet verzekerd door de overheid zoals Europese bankdeposito's. Dit betekent dat online opgeslagen cryptocurrency niet dezelfde bescherming biedt als geld op een bankrekening.

Is het veilig om te investeren in Crypto munten?

Zijn cryptocurrencies een veilige investering? Kortom, een veilige investering bestaat niet. Er zijn zeker sommige beleggingen die veiliger zijn dan andere, maar voor het grootste deel heeft elke belegging een element van risico.

Wat zijn de risico's van cryptocurrency?

4 risico's van het gebruik van cryptocurrency
- Instabiliteit van waarden. ...
- Gebrek aan acceptatie. ...
- Transactie fouten. ...
- Diefstal.