U bevindt zich hier: Startpagina » Over crypto » Stellar (XLM)

Vragen over Stellar (XLM)


Vragen en antwoorden over Steller Lumens.
Indien u een vraag heeft over Stellar dan kan u deze altijd stellen via ons systeem. Wij trachten u binnen 24 uur te voorzien van een antwoord op u vraag.

Meer info over Stellar

Stel uw vraag

Wat is Stellar?

Stellar is een open-source , gedecentraliseerd betalingsprotocol dat snelle, grensoverschrijdende transacties tussen verschillende valuta's mogelijk maakt. Net als andere cryptocurrencies, werkt het met behulp van blockchain-technologie. Het eigen bezit, een digitale valuta, wordt lumen (XLM) genoemd. XLM voedt het Stellar-netwerk en al zijn activiteiten, net zoals ether (ETH) het Ethereum-netwerk voedt.

Hoe werkt de blockchain van Stellar?

Transacties die plaatsvinden op het Stellar-netwerk worden toegevoegd aan een gedeeld, gedistribueerd openbaar grootboek, een database die voor iedereen wereldwijd toegankelijk is. Om zo snel en nauwkeurig een consensus te bereiken over transacties, gebruikt Stellar zijn eigen unieke consensusmethode.

Stellar Lumens kopen

Aanbieder Aanbetalingsmethoden Ondersteunende Cryptomunten Ga naar de site
Creditcard
Bancontact
Ideal
Bankoverschrijving (SEPA)
Giropay

BTC, ETH, XRP, BCH, EOS, LTC, ADA, XLM, DASH, XMR & 40+ meer
Creditcard
Debetkaart
Ideal
Bankoverschrijving (SEPA)
Giropay

BTC, ETH, XRP, BCH, EOS, VET, LTC, ADA, XLM, DASH, XMR, LINK, ZEC, MIOTA, ETC & 35+ meer
Creditcard
Debetkaart
Ideal
Bankoverschrijving (SEPA)
Giropay

BTC, ETH, BCH, XRP, DASH, LTC, ETC, EOS, XLM, REP, ZEC, XTZ, LINK, DAI, USDC, BAT, ZRX
Creditcard
Debetkaart
PayPal
Bankoverschrijving
Lokaal online bankieren

BTC, ETH, BCH, XRP, DASH, LTC, ETC, ADA, MIOTA, XLM, EOS, NEO, TRX, ZEC, XTZ
Bankoverschrijving
Cryptocurrency
Debetkaart
Overschrijving

BTC, ETH, XRP, BCH, LTC, USDT, BNB, ADA, ZRX, LINK, VET, MIOTA, DASH, ZEC, EOS & 150+ meer
Hoe werkt de consensusmethode van Stellar?

De consensusmethode van Stellar maakt snelle en goedkope transacties mogelijk, waarbij iedereen in het netwerk binnen enkele seconden overeenstemming bereikt over de geldigheid van transacties. Elke deelnemer (een knooppunt genoemd ) die helpt Stellar-transacties toe te voegen aan het grootboek kiest zijn eigen mini-netwerk van andere vertrouwde deelnemers waarmee hij akkoord gaat. Zolang deze mini-netwerken ( quorumplakken genoemd ) elkaar overlappen, kan het totale Stellar-netwerk overeenstemming bereiken over welke transacties geldig zijn en zeer snel aan het grootboek kunnen worden toegevoegd.

Waar komt de waarde van Stellar vandaan?

Stellar is nuttig en waardevol omdat het een wereldwijd uitwisselingsnetwerk is dat duizenden uitwisselingen tussen valuta's en tokens per seconde kan hosten. Wisselen tussen cryptocurrencies en / of fiat-valuta's kan een langdurig en duur proces zijn; Stellar maakt uitwisseling snel en goedkoop. XLM, het activum dat wordt ondersteund binnen de Blockchain-portemonnee, wordt gebruikt om transactiekosten te betalen en accounts bij te houden op het Stellar-netwerk.

Waarom hebben Stellar-adressen een minimale saldovereiste?

Alle Stellar-adressen zijn verplicht om te allen tijde een minimum saldo van XLM te behouden. Het huidige minimum is 1 XLM, die wordt ingesteld door het Stellar-netwerk. De minimale balansvereiste is aanwezig om te voorkomen dat mensen het netwerk overweldigen en om prioriteiten te stellen. Het eerste gebruik van een nieuw Stellar-adres moet zijn om ten minste 1 XLM te ontvangen. Hiermee wordt het adres geactiveerd en kan het worden gebruikt in verdere transacties op het netwerk. U kunt nooit uw volledige saldo vanaf uw Stellar-adres verzenden. Dat minimum van 1 XLM moet altijd als balans worden bewaard.