U bevindt zich hier: Startpagina » Top 50 altcoins » Bitcoin (BTC)

Wat is Bitcoin (BTC) & waar kan ik BTC kopen?

De complete Bitcoin ( BTC) handleiding

Een complete beginners handleiding voor Bitcoin... Wat is Bitcoin? Hoe werkt het? Wat kan ik ermee doen en waar kan ik BTC kopen?

Wat is Bitcoin?

Bitcoin is een digitaal actief dat alleen online bestaat. Het wordt vaak beschreven als een elektronische combinatie van contant geld en goud. Bitcoin is bedoeld om besteedbaar te zijn als contant geld, maar kan ook veel waarde hebben vergelijkbaar met goud. In tegenstelling tot contant of goud is Bitcoin echter volledig digitaal.

Bitcoin verwijst naar twee dingen tegelijkertijd.

  • Het Bitcoin digitale activum (BTC). Dit zijn de werkelijke digitale munten. Er zal slechts een totaal van 21 miljoen Bitcoin bestaan.
  • Het Bitcoin-netwerk. Dit is de blockchain die Bitcoin aandrijft en dat is wat het digitale activum zijn waarde en praktische toepassingen geeft.

Waarom kopen mensen Bitcoin?

Bitcoin-prijzen worden beïnvloed door vraag en aanbod. Een bitcoin is slechts zoveel waard als iemand bereid is ervoor te betalen.
Er zijn drie belangrijke redenen waarom mensen Bitcoin kopen.

1) SPECULATIE
Ze denken dat het in prijs zal stijgen en willen het later met winst verkopen.
De theorie is dat er nooit meer dan 21 miljoen BTC zal zijn, het maakt een goede collectible.

2) BETALINGEN
Ze willen het gebruiken voor betalingen. Bitcoin kan een meer uitdagende (maar ook goedkopere en snellere) manier zijn om internationale betalingen te doen dan ander geld.

3) ECONOMISCHE DIVERSIFICATIE
Ze denken dat het ontwerp van het Bitcoin-netwerk betekent dat Bitcoin veiliger is dan overheidsvaluta's zoals de Amerikaanse dollar of de Euro. Ze maken zich zorgen over het fiscale beleid van de overheid en zorgen ervoor dat elementen zoals staatsschuld en inflatie de waarde van overheidsgeld doen dalen, terwijl Bitcoin onaangetast blijft.

De theorie is dat door wat geld als Bitcoin aan te houden, ze nog steeds geld kunnen hebben, zelfs als hun regering instort. Bijgevolg is Bitcoin populairder geworden in landen met politieke instabiliteit dan in stabielere regio's.

Sommige beleggers vinden het ook een waardevolle toevoeging aan hun portefeuilles in kleine hoeveelheden, omdat andere markten, zoals de aandelenmarkt, forexmarkten en grondstoffen allemaal nauw met elkaar verbonden zijn en het risico lopen allemaal in één keer te vallen.

Het Bitcoin-netwerk wordt echter gezien als gescheiden van andere markten.

Huidige koers van Bitcoin

Waar kan ik Bitcoin kopen?

Naarmate de Bitcoin-blockchain groeide, groeide er een hele industrie mee, waaronder veel Bitcoin-makelaars en marktplaatsen.
Je kunt ze hier vinden en vergelijken.

Aanbieder Aanbetalingsmethoden Ondersteunende Cryptomunten Ga naar de site
Creditcard
Bancontact
Ideal
Bankoverschrijving (SEPA)
Giropay

BTC, ETH, XRP, BCH, EOS, LTC, ADA, XLM, DASH, XMR & 40+ meer
Contant
Creditcard
Debetkaart
Bankoverschrijving (SEPA)

BTC, ETH, ETC, BCH, LTC, ADA, QTUM, XRP
Creditcard
Debetkaart
Ideal
Bankoverschrijving (SEPA)
Giropay

BTC, ETH, XRP, BCH, EOS, VET, LTC, ADA, XLM, DASH, XMR, LINK, ZEC, MIOTA, ETC & 35+ meer

Debetkaart
Ideal
Bankoverschrijving (SEPA)

BTC, ETH, XRP, BCH, EOS, VET, LTC, ADA, XLM, DASH, XMR, LINK, ZEC, MIOTA, ETC & 131+ meer
Creditcard
Debetkaart
Ideal
Bankoverschrijving (SEPA)
Giropay

BTC, ETH, BCH, XRP, DASH, LTC, ETC, EOS, XLM, REP, ZEC, XTZ, LINK, DAI, USDC, BAT, ZRX
Creditcard
Debetkaart
PayPal
Bankoverschrijving
Lokaal online bankieren

BTC, ETH, BCH, XRP, DASH, LTC, ETC, ADA, MIOTA, XLM, EOS, NEO, TRX, ZEC, XTZ
Bankoverschrijving
Cryptocurrency
Debetkaart
Overschrijving

BTC, ETH, XRP, BCH, LTC, USDT, BNB, ADA, ZRX, LINK, VET, MIOTA, DASH, ZEC, EOS & 150+ meer

Hoe werkt Bitcoin?

Het Bitcoin-netwerk was het eerste voorbeeld van een blockchain zoals we die vandaag kennen. Het wordt blockchain genoemd omdat het precies kan worden afgebeeld als een reeks blokken die aan elkaar zijn geketend.De Bitcoin-transacties bevinden zich in de blokken zelf en omdat ze aan elkaar zijn gekoppeld, kunnen de blokken eenvoudig op een georganiseerde manier worden verwerkt. Dit maakt het voor het Bitcoin-netwerk eenvoudiger om alle transacties bij te houden.

In het geval van de Bitcoin-blockchain wordt er gemiddeld om de 10 minuten een nieuw blok gemaakt. Wanneer er een arriveert, kijkt het Bitcoin-netwerk automatisch naar alle transacties die het bevat, stuurt het die betalingen naar de juiste ontvangers en registreert alle details van die transacties in zijn grootboek.

De meest recente versie van het grootboek zelf wordt samen met de transacties op de blockchain verzonden.

Uiteindelijk kun je het Bitcoin-netwerk beschouwen als een soort betalingsrobot. Als u geld naar iemand overal ter wereld wilt sturen, kunt u het Bitcoin-netwerk gebruiken om hem Bitcoin te sturen in plaats van naar de bank te gaan.

Hoe bewaar ik mijn Bitcoin veilig?

Bitcoin zelf zal altijd op de blockchain zijn en nergens anders.

Dus als je Bitcoin bezit, neem je eigenlijk bezit van wat een private sleutel wordt genoemd. Deze sleutels worden gebruikt om het gedeelte van het Bitcoin-grootboek te ontgrendelen waar uw munten worden vastgehouden, zodat u ze kunt verplaatsen.Op zichzelf ziet de privésleutel eruit als een ingewikkeld wachtwoord, bestaande uit een lange reeks cijfers en letters.

Deze sleutels worden opgeslagen in speciaal ontworpen digitale portefeuilles.
Meer informatie over portefeuilles en het beveiligen van uw Bitcoin

Lijst van crypto wallets

Disclaimer:

Cryptocurrencies zijn speculatief, complex en brengen aanzienlijke risico's met zich mee - ze zijn zeer volatiel en gevoelig voor nevenactiviteit. Prestaties zijn onvoorspelbaar en prestaties uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst. Overweeg uw eigen omstandigheden en vraag uw eigen advies voordat u op deze informatie vertrouwt. U moet ook de aard van een product of dienst controleren (inclusief de wettelijke status en relevante wettelijke vereisten) en de websites van de relevante regelgevende instanties raadplegen voordat u een beslissing neemt. deze informatie mag niet worden ge´nterpreteerd als een goedkeuring van cryptocurrency of een specifieke provider, service of aanbieding. Het is geen aanbeveling om te handelen. CRYPTOSUPPORT is objectief en informatief.