U bevindt zich hier: Startpagina » Top 50 altcoins » Bitcoin Cash (BCH)

Wat is Bitcoin Cash (BCH) & waar kan ik BCH kopen?

De complete Bitcoin Cash (BCH) handleiding

Een complete beginners handleiding voor Bitcoin Cash... Wat is Bitcoin Cash? Hoe werkt het? Wat kan ik ermee doen en waar kan ik BCH kopen?

Wat is Bitcoin Cash ?

In een poging de efficiëntie van transacties te verbeteren, is Bitcoin Cash op 1 augustus 2017 afgebroken van het oorspronkelijke bitcoin-netwerk. Bitcoin Cash wil bitcoin een nieuwe richting inslaan gericht op snellere transactiesnelheden en lagere kosten.


Bitcoin Cash is gebaseerd op het bitcoin-model en is een digitale valuta die:

  • Gedecentraliseerd is. Het netwerk is verspreid over veel verschillende computers over de hele wereld.
  • Peer to peer. Persoon A kan Bitcoin Cash rechtstreeks naar persoon B verzenden, waar ook ter wereld, zonder tussenpersoon, zoals een bank.
  • Veilig is. Bitcoin Cash maakt gebruik van krachtige codering om hacking, fraude en cyberaanvallen te voorkomen.
  • Open is. De geschiedenis van alle Bitcoin Cash-transacties wordt vastgelegd op een openbaar toegankelijke blockchain die door iedereen kan worden bekeken en geverifieerd.

Waarom kopen mensen Bitcoin Cash?

Waar kan je bitcoin cash eigenlijk allemaal voor gebruiken? Aangezien bitcoin cash dezelfde geschiedenis deelt met bitcoin, zijn de toepassingen vrijwel gelijk.

waar kan je bitcoin cash allemaal voor gebruiken:

Ontvangen en verzenden
Een belangrijke toepassing van bitcoin cash is dat je direct van persoon tot persoon kunt ontvangen en verzenden. Er komt hier geen centrale instantie zoals een bank bij te pas. Dit is heel handig als je naar de andere kant van de wereld waarde wil versturen. Je betaalt nauwelijks transactiekosten.

Gebruiken als betaalmiddel
Ze willen het gebruiken voor betalingen. Bitcoin kan een meer uitdagende (maar ook goedkopere en snellere) manier zijn om internationale betalingen te doen dan ander geld.

Investeren

natuurlijk is het mogelijk om te investeren in Bitcoin Cash. De koers van Bitcoin Cash beweegt erg volatiel. Beleggers zien dit dan ook als een kans of een manier om veel geld te verdienen. Investeren in cryptocurrencies is investeren in de toekomst hopende op een sterke stijging van de Bitcoin Cash prijs.

Huidige koers van Bitcoin Cash

Waar kan ik BCH kopen?

Naarmate de Bitcoin Cash-blockchain groeide, groeide er een hele industrie mee, waaronder veel Bitcoin Cash-makelaars en marktplaatsen.
Je kunt ze hier vinden en vergelijken.

Aanbieder Aanbetalingsmethoden Ondersteunende Cryptomunten Ga naar de site
Creditcard
Bancontact
Ideal
Bankoverschrijving (SEPA)
Giropay

BTC, ETH, XRP, BCH, EOS, LTC, ADA, XLM, DASH, XMR & 40+ meer
Contant
Creditcard
Debetkaart
Bankoverschrijving (SEPA)

BTC, ETH, ETC, BCH, LTC, ADA, QTUM, XRP
Creditcard
Debetkaart
Ideal
Bankoverschrijving (SEPA)
Giropay

BTC, ETH, XRP, BCH, EOS, VET, LTC, ADA, XLM, DASH, XMR, LINK, ZEC, MIOTA, ETC & 35+ meer

Debetkaart
Ideal
Bankoverschrijving (SEPA)

BTC, ETH, XRP, BCH, EOS, VET, LTC, ADA, XLM, DASH, XMR, LINK, ZEC, MIOTA, ETC & 131+ meer
Creditcard
Debetkaart
Ideal
Bankoverschrijving (SEPA)
Giropay

BTC, ETH, BCH, XRP, DASH, LTC, ETC, EOS, XLM, REP, ZEC, XTZ, LINK, DAI, USDC, BAT, ZRX
Creditcard
Debetkaart
PayPal
Bankoverschrijving
Lokaal online bankieren

BTC, ETH, BCH, XRP, DASH, LTC, ETC, ADA, MIOTA, XLM, EOS, NEO, TRX, ZEC, XTZ
Bankoverschrijving
Cryptocurrency
Debetkaart
Overschrijving

BTC, ETH, XRP, BCH, LTC, USDT, BNB, ADA, ZRX, LINK, VET, MIOTA, DASH, ZEC, EOS & 150+ meer

Hoe werkt Bitcoin Cash?

Bitcoin Cash is ontstaan ​​als gevolg van uiteenlopende standpunten binnen de bitcoin-gemeenschap over hoe het netwerk kan worden geschaald. Naarmate meer mensen bitcoin begonnen te gebruiken, had het netwerk moeite om het aantal transacties bij te houden. Als gevolg daarvan wachtten veel bitcoin-gebruikers uren, soms dagen, voordat hun transacties werden doorgevoerd.

Er was veel discussie over hoe dit probleem op te lossen, en dat leidde tot een splitsing tussen twee groepen met tegengestelde standpunten: die voor het vergroten van de grootte van blokken in de blockchain versus die voor het herstructureren van de manier waarop gegevens werden opgeslagen in de bestaande blokken.

De harde vork
Om transactiesnelheden sneller te maken, wilde een groep binnen de bitcoin-gemeenschap de grootte van blokken op de bitcoin-blockchain vergroten. Deze groep, voornamelijk bestaande uit bitcoin-mijnwerkers, kon niet genoeg steun krijgen van de grotere bitcoin-gemeenschap om de consensus te vormen die nodig is om bitcoin in deze richting te bewegen. Als gevolg hiervan splitste deze groep zich af (of "hard-forked") van de originele bitcoin-blockchain en vormde Bitcoin Cash als een nieuwe valuta.

Bitcoin Cash herkent dezelfde blockchain als bitcoin tot het moment van de vork, 1 augustus 2017. Na de vork werden Bitcoin Cash-transacties opgenomen op een nieuwe blockchain, specifiek voor Bitcoin Cash, terwijl bitcoin de oorspronkelijke bitcoin bleef behouden blockchain .

Wat doet Bitcoin Cash anders?
Het grootste verschil tussen bitcoin en Bitcoin Cash heeft te maken met de grootte van blokken op de blockchain. Door de blokgrootte te vergroten van 1 MB tot 8 MB, kan Bitcoin Cash veel meer transacties in één blok verwerken. Het idee is om grotere transactievolumes sneller en tegen lagere kosten te verwerken.

Een ander belangrijk verschil tussen de twee valuta's is dat de moeilijkheidsgraad bij het minen van Bitcoin Cash varieert, afhankelijk van hoeveel mijnwerkers actief zijn op het netwerk. Veel bitcoin-mijnwerkers zijn om deze reden naar Bitcoin Cash gemigreerd, omdat het hen in staat stelt sneller hogere winsten te genereren dan bitcoin-mining.

Hoe bewaar ik mijn Bitcoin Cash veilig?

Met bitcoin cash en met cryptocurrencies in het algemeen ben jij zelf in het beheer van je eigen cryptomunten. Bewaar je BCH steeds op een veilige manier. Als u op zoek bent naar een gemakkelijke manier om BCH uit te geven en te verzenden via uw webbrowser, kan dat COINBASE zijn. Als u op zoek bent naar hoge beveiliging, zou dat een hardware-portemonnee zijn. Als u het wilt houden als onderdeel van een beleggingsportefeuille, kan dat zoiets zijn als Binance.

Meer informatie over portefeuilles en het beveiligen van uw Bitcoin Cash

Lijst van crypto wallets

Disclaimer:

Cryptocurrencies zijn speculatief, complex en brengen aanzienlijke risico's met zich mee - ze zijn zeer volatiel en gevoelig voor nevenactiviteit. Prestaties zijn onvoorspelbaar en prestaties uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst. Overweeg uw eigen omstandigheden en vraag uw eigen advies voordat u op deze informatie vertrouwt. U moet ook de aard van een product of dienst controleren (inclusief de wettelijke status en relevante wettelijke vereisten) en de websites van de relevante regelgevende instanties raadplegen voordat u een beslissing neemt. deze informatie mag niet worden ge´nterpreteerd als een goedkeuring van cryptocurrency of een specifieke provider, service of aanbieding. Het is geen aanbeveling om te handelen. CRYPTOSUPPORT is objectief en informatief.