U bevindt zich hier: Startpagina » Top 50 altcoins » Cardano (ADA)

Wat is Cardano (ADA) & waar kan ik ADA kopen?

De complete Cardano (ADA) handleiding

Een complete beginners handleiding voor Cardano... Wat is Cardano? Hoe werkt het? Wat kan ik ermee doen en waar kan ik ADA kopen?

Wat is Cardano?

Een slim contractplatform dat is ontworpen om schaalbaarheid en veiligheid te bieden. Cardano heeft het ambitieuze doel om geavanceerdere functies te bieden dan elk eerder ontwikkeld protocol. Hoewel het platform nog steeds wordt gebouwd, is Cardano's Ada-token (ADA) op het moment van dit schrijven uitgegroeid tot een van 's werelds top 10 grootste digitale valuta's door marktkapitalisatie.

Cardano is een gedecentraliseerd openbaar en cryptocurrency-project. Een platform voor de ontwikkeling van gedecentraliseerde applicaties (dapps) en de inzet van slimme contracten, Cardano is gebouwd op een unieke, gelaagde architectuur. Het is ontworpen om verbeterde beveiliging en schaalbaarheid te bieden in vergelijking met andere slimme contractplatforms.

Een van de belangrijkste factoren die Cardano onderscheidt, is dat het het eerste blockchain-project is dat wordt geleid door academisch onderzoek en een wetenschappelijke filosofie. Op de website vindt u kopieën van een aantal peer-reviewed academische papers om te bekijken, en het platform wordt ontwikkeld door een wereldwijd collectief van deskundige ingenieurs en onderzoekers.

De ontwikkelaars van Cardano hopen een platform te creëren dat de behoefte aan consumentenprivacy en -bescherming combineert met de gelijktijdige behoefte aan regulerend toezicht.

Waarom kopen mensen Cardano?

Toen het Cardano-project voor het eerst vorm kreeg in 2015, was het overkoepelende doel de manier te veranderen waarop cryptocurrencies worden ontworpen en ontwikkeld. Volgens het whitepaper: "De algemene focus van een bepaalde reeks innovaties ligt op het bieden van een evenwichtiger en duurzamer ecosysteem dat beter rekening houdt met de behoeften van zijn gebruikers en met andere systemen die op zoek zijn naar integratie."

Dat klinkt allemaal geweldig in theorie, maar wat gebruikt het platform eigenlijk? Cardano kan worden gebruikt:

- Als betalingsprotocol voor snelle en betaalbare overdrachten tussen gebruikers
- Om slimme contracten te creëren en in te voeren, die zelf een groot aantal applicaties in verschillende industrieën hebben
- Dapps bouwen en aansturen
- Fysieke activa digitaliseren
- Met proof of stake een passief inkomen opbouwen (staking)

Huidige koers van Cardano

Waar kan ik ADA kopen?

Naarmate de Cardano-blockchain groeide, groeide er een hele industrie mee, waaronder veel Cardano-makelaars en marktplaatsen.
Je kunt ze hier vinden en vergelijken.

Aanbieder Aanbetalingsmethoden Ondersteunende Cryptomunten Ga naar de site
Creditcard
Bancontact
Ideal
Bankoverschrijving (SEPA)
Giropay

BTC, ETH, XRP, BCH, EOS, LTC, ADA, XLM, DASH, XMR & 40+ meer
Contant
Creditcard
Debetkaart
Bankoverschrijving (SEPA)

BTC, ETH, ETC, BCH, LTC, ADA, QTUM, XRP
Creditcard
Debetkaart
Ideal
Bankoverschrijving (SEPA)
Giropay

BTC, ETH, XRP, BCH, EOS, VET, LTC, ADA, XLM, DASH, XMR, LINK, ZEC, MIOTA, ETC & 35+ meer

Debetkaart
Ideal
Bankoverschrijving (SEPA)

BTC, ETH, XRP, BCH, EOS, VET, LTC, ADA, XLM, DASH, XMR, LINK, ZEC, MIOTA, ETC & 131+ meer
Creditcard
Debetkaart
PayPal
Bankoverschrijving
Lokaal online bankieren

BTC, ETH, BCH, XRP, DASH, LTC, ETC, ADA, MIOTA, XLM, EOS, NEO, TRX, ZEC, XTZ
Bankoverschrijving
Cryptocurrency
Debetkaart
Overschrijving

BTC, ETH, XRP, BCH, LTC, USDT, BNB, ADA, ZRX, LINK, VET, MIOTA, DASH, ZEC, EOS & 150+ meer

Hoe werkt Cardano?

Ada is de cryptocurrency op de Cardano-blockchain. Het kan worden gebruikt om waarde tussen vrienden te verzenden, goederen en diensten te betalen, geld op een beurs te storten of een aanvraag in te voeren.

U hebt Ada nodig om een ​​overdracht op de afwikkelingslaag van Cardano te voltooien, terwijl alle toepassingen die op Cardano zijn gebouwd, Ada als hun eigen token gebruiken.

De voorraad tokens is gemaximeerd op maximaal 45 miljard ADA en op het moment van schrijven (mei 2018) waren er bijna 26 miljard in omloop.

Wat maakt Cardano uniek?
Elk nieuw slim contractplatform is onvermijdelijk vergeleken met Ethereum , en dit is een goed startpunt voor iedereen die grip wil krijgen op wat het project te bieden heeft. Net als Ethereum biedt Cardano een platform waar ontwikkelaars dapps kunnen maken en slimme contracten kunnen inzetten.

Het is echter ook ontworpen om een ​​aantal andere veelzijdige functies te bieden. Dankzij de gelaagde architectuur kunnen met Cardano slimme contracten op een andere laag worden uitgevoerd dan waar transacties plaatsvinden. Dit maakt het mogelijk om snel een breed scala aan geavanceerde slimme contracten op de blockchain te implementeren.

Het is ook de eerste cryptocurrency die is gebaseerd op Haskell-code , die algemeen wordt beschouwd als een van de veiligste programmeertalen en een aantal beveiligingsvoordelen biedt.

Cardano gebruikt in plaats van een proof-of-work (PoW) consensus-algoritme zoals bitcoin, een nieuw proof-of-stake (PoS) algoritme genaamd Ouroboros. Onder dit systeem worden blokken gegenereerd en transacties geverifieerd door slotleiders. Iedereen die een ADA-token bezit, kan een slotleider worden, waarbij slotleiders willekeurig worden gekozen met behulp van een coin-flipping-protocol. Op deze manier kan u een passief inkomen opbouwen met cardano.

Hoe bewaar ik mijn Cardano veilig?

Als u ADA-tokens wilt verzenden, ontvangen of opslaan, moet u de officiële Daedalus-portemonnee van Cardano downloaden. Voor mobile versie bestaat ook nog de Yoroi wallet.
Als u op zoek bent naar hoge beveiliging, kan u best kiezen voor een hardware-portemonnee zoals een Ledger wallet. Als u het wilt houden als onderdeel van een beleggingsportefeuille, kan dat zoiets zijn als Binance.
Meer informatie over portefeuilles en het beveiligen van uw Cardano

Lijst van crypto wallets

Disclaimer:

Cryptocurrencies zijn speculatief, complex en brengen aanzienlijke risico's met zich mee - ze zijn zeer volatiel en gevoelig voor nevenactiviteit. Prestaties zijn onvoorspelbaar en prestaties uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst. Overweeg uw eigen omstandigheden en vraag uw eigen advies voordat u op deze informatie vertrouwt. U moet ook de aard van een product of dienst controleren (inclusief de wettelijke status en relevante wettelijke vereisten) en de websites van de relevante regelgevende instanties raadplegen voordat u een beslissing neemt. deze informatie mag niet worden ge´nterpreteerd als een goedkeuring van cryptocurrency of een specifieke provider, service of aanbieding. Het is geen aanbeveling om te handelen. CRYPTOSUPPORT is objectief en informatief.