U bevindt zich hier: Startpagina » Top 50 altcoins » Chainlink (LINK)

Wat is Chainlink (LINK) & waar kan ik LINK kopen?

De complete Chainlink (LINK) handleiding

Een complete beginners handleiding voor Chainlink... Wat is Chainlink? Hoe werkt het? Wat kan ik ermee doen en waar kan ik LINK kopen?

Wat is Chainlink?

ChainLink is blockchain-middleware die slimme contracten wil verbinden met realtime-informatie van externe bronnen, zoals banken en beurzen. Dit geeft slimme contracten toegang tot datafeeds, applicatie-programmeerinterfaces (API's) en traditionele bankbetalingssystemen die buiten de blockchain-infrastructuur werken.

Het ecosysteem van ChainLink draait om het LINK-token en het LINK-netwerk.

Waarom kopen mensen Chainlink?

ChainLink fungeert als een volledig gedecentraliseerd Oracle-netwerk om slimme contracten te verbinden met externe bronnen, off-chain betalingen en API's. De potentiële toepassingen hiervoor zijn talrijk en gevarieerd, en ze omvatten het verbinden van slimme contracten met allerlei essentiële informatie, zoals de volgende:

- Rentetarieven centrale bank
- Huidige wisselkoersen
- Off-chain betaalmethoden
- Verzend- en douanegegevens
- Sportuitslagen
- Weersvoorspellingen

Huidige koers van Chainlink

Waar kan ik LINK kopen?

Naarmate de Chainlink-blockchain groeide, groeide er een hele industrie mee, waaronder veel LINK-makelaars en marktplaatsen.
Je kunt ze hier vinden en vergelijken.

Aanbieder Aanbetalingsmethoden Ondersteunende Cryptomunten Ga naar de site
Creditcard
Bancontact
Ideal
Bankoverschrijving (SEPA)
Giropay

BTC, ETH, XRP, BCH, EOS, LTC, ADA, XLM, DASH, XMR & 40+ meer
Creditcard
Debetkaart
Ideal
Bankoverschrijving (SEPA)
Giropay

BTC, ETH, XRP, BCH, EOS, VET, LTC, ADA, XLM, DASH, XMR, LINK, ZEC, MIOTA, ETC & 35+ meer

Debetkaart
Ideal
Bankoverschrijving (SEPA)

BTC, ETH, XRP, BCH, EOS, VET, LTC, ADA, XLM, DASH, XMR, LINK, ZEC, MIOTA, ETC & 131+ meer
Creditcard
Debetkaart
Ideal
Bankoverschrijving (SEPA)
Giropay

BTC, ETH, BCH, XRP, DASH, LTC, ETC, EOS, XLM, REP, ZEC, XTZ, LINK, DAI, USDC, BAT, ZRX
Bankoverschrijving
Cryptocurrency
Debetkaart
Overschrijving

BTC, ETH, XRP, BCH, LTC, USDT, BNB, ADA, ZRX, LINK, VET, MIOTA, DASH, ZEC, EOS & 150+ meer

Hoe werkt Chainlink?

ChainLink is een platform dat probeert de kloof te overbruggen tussen slimme contracten op de blockchain en real-world applicaties, die vaak van de blockchain af zijn. De cryptocurrency maakt gebruik van "orakels", die real-world gegevens vinden en verifiëren en aan de ketting brengen om te worden geïntegreerd in slimme contracten.

Het ChainLink-netwerk is een gedecentraliseerd netwerk van Chainlink-knooppunten, die allemaal het gebruik van specifieke datafeeds, API's en verschillende off-chain betalingsmogelijkheden rechtstreeks aan een slim contract verkopen.

Het Chainlink-netwerk bestaat uit twee afzonderlijke delen, on-chain en off-chain, die moeten samenwerken om de service te kunnen leveren. Het netwerk is zo gebouwd dat het kan worden opgewaardeerd, zodat de verschillende componenten kunnen worden vervangen als er betere technieken en technologieën ontstaan. De ketencomponent van het netwerk filtert orakels op basis van de statistieken die zijn aangevraagd door een partij bij een smart contract via een service level agreement (SLA).

Met behulp van deze statistieken verzamelt Chainlink de antwoorden van orakels op de SLA-vragen, sorteert ze met behulp van reputatie- en aggregatiemodellen en biedt het uiteindelijke collectieve resultaat van de Chainlink-query die in het slimme contract kan worden geïmplementeerd.

Hoe bewaar ik mijn LINK veilig?


Als u op zoek bent naar hoge beveiliging, kan u best kiezen voor een hardware-portemonnee zoals een Ledger wallet. Als u het wilt houden als onderdeel van een beleggingsportefeuille, kan dat zoiets zijn als Binance.


Meer informatie over portefeuilles en het beveiligen van uw Chainlink

Lijst van crypto wallets

Disclaimer:

Cryptocurrencies zijn speculatief, complex en brengen aanzienlijke risico's met zich mee - ze zijn zeer volatiel en gevoelig voor nevenactiviteit. Prestaties zijn onvoorspelbaar en prestaties uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst. Overweeg uw eigen omstandigheden en vraag uw eigen advies voordat u op deze informatie vertrouwt. U moet ook de aard van een product of dienst controleren (inclusief de wettelijke status en relevante wettelijke vereisten) en de websites van de relevante regelgevende instanties raadplegen voordat u een beslissing neemt. deze informatie mag niet worden ge´nterpreteerd als een goedkeuring van cryptocurrency of een specifieke provider, service of aanbieding. Het is geen aanbeveling om te handelen. CRYPTOSUPPORT is objectief en informatief.