U bevindt zich hier: Startpagina » Top 50 altcoins » Dash (DASH)

Wat is Dash (DASH) & waar kan ik DASH kopen?

De complete Dash (DASH) handleiding

Een complete beginners handleiding voor Dash... Wat is Dash? Hoe werkt het? Wat kan ik ermee doen en waar kan ik DASH kopen?

Wat is Dash?

Net als bitcoin is Dash een cryptocurrency - of een digitale valuta die wordt uitgewisseld via gecodeerde software. Je hoort het misschien beschreven als een altcoin, dat verwijst naar elke andere cryptocurrency dan bitcoin.

Dash bestond eerst als Xcoin. Het werd opnieuw gelanceerd als Darkcoin in januari 2014. Een jaar later in maart 2015 hebben ontwikkelaars Darkcoin omgedoopt tot Dash - een afkorting voor 'digital cash'.

Wat maakt Dash speciaal?
Dash is gedeeltelijk gecreëerd om twee van de grootste problemen van bitcoin aan te pakken: gebrek aan privacy en snelheid van transacties. Het heeft andere voordelen die naar verluidt bitcoin verbeteren.

- Anonieme transacties
- Optionele directe betalingen
- Lage kosten

Waarom kopen mensen Dash?

Dash-ontwikkelaars hebben geprobeerd een betalingsplatform te maken dat:

Gedecentraliseerd is. Gebruikers kunnen cryptocurrency naar elkaar verzenden zonder te vertrouwen op een tussenpersoon, zoals een bank of overheid.
Privaat is. Door de jaren heen heeft bitcoin bestaan, het is anoniem gebleken - maar niet volledig privé. In reactie daarop probeerden Dash-ontwikkelaars volledig privé-cryptocurrency te creëren.
Snel is. Veel gebruikers vinden dat bitcoins trage bevestigingstijden het onhaalbaar maken als consumentenoptie. Dash is gebouwd om snelle overdracht mogelijk te maken.

Huidige koers van Dash

Waar kan ik Dash kopen?

Naarmate de Dash-blockchain groeide, groeide er een hele industrie mee, waaronder veel DASH-makelaars en marktplaatsen.
Je kunt ze hier vinden en vergelijken.

Aanbieder Aanbetalingsmethoden Ondersteunende Cryptomunten Ga naar de site
Creditcard
Bancontact
Ideal
Bankoverschrijving (SEPA)
Giropay

BTC, ETH, XRP, BCH, EOS, LTC, ADA, XLM, DASH, XMR & 40+ meer
Creditcard
Debetkaart
Ideal
Bankoverschrijving (SEPA)
Giropay

BTC, ETH, XRP, BCH, EOS, VET, LTC, ADA, XLM, DASH, XMR, LINK, ZEC, MIOTA, ETC & 35+ meer

Debetkaart
Ideal
Bankoverschrijving (SEPA)

BTC, ETH, XRP, BCH, EOS, VET, LTC, ADA, XLM, DASH, XMR, LINK, ZEC, MIOTA, ETC & 131+ meer
Creditcard
Debetkaart
Ideal
Bankoverschrijving (SEPA)
Giropay

BTC, ETH, BCH, XRP, DASH, LTC, ETC, EOS, XLM, REP, ZEC, XTZ, LINK, DAI, USDC, BAT, ZRX
Creditcard
Debetkaart
PayPal
Bankoverschrijving
Lokaal online bankieren

BTC, ETH, BCH, XRP, DASH, LTC, ETC, ADA, MIOTA, XLM, EOS, NEO, TRX, ZEC, XTZ
Bankoverschrijving
Cryptocurrency
Debetkaart
Overschrijving

BTC, ETH, XRP, BCH, LTC, USDT, BNB, ADA, ZRX, LINK, VET, MIOTA, DASH, ZEC, EOS & 150+ meer

Hoe werkt Dash?

Dash's unieke structuur draait op een tweelaags netwerk dat het masternode-netwerk wordt genoemd. Volgens Dash-ontwikkelaars is het netwerk een 'gestimuleerde full-node-operatie'. Er is veel om uit te pakken, dus laten we het hebben over wat het betekent.

De eerste laag van het Dash-netwerk bestaat uit knooppunten - computers die met elkaar communiceren binnen het netwerk. Mijnwerkers gebruiken deze knooppunten om Dash-transacties te verifiëren en nieuwe munten te maken.

De tweede laag bestaat uit masternodes. Dit zijn volledige knooppunten - computers die de volledige blockchain van een cryptocurrency bevatten en regels van het netwerk afdwingen. Masternodes faciliteren gespecialiseerde transacties voor PrivateSend en InstantSend. Bovendien controleren ze de ontwikkeling van het Dash-netwerk.

Om te begrijpen waarom masternodes 'gestimuleerd' zijn, moet u weten hoe iemand dit type knooppunt beheert en wat ze eruit halen.

Hoe bewaar ik mijn Dash veilig?


Als u op zoek bent naar hoge beveiliging, kan u best kiezen voor een hardware-portemonnee zoals een Ledger wallet. Als u het wilt houden als onderdeel van een beleggingsportefeuille, kan dat zoiets zijn als Binance.

Meer informatie over portefeuilles en het beveiligen van uw Dash

Lijst van crypto wallets

Disclaimer:

Cryptocurrencies zijn speculatief, complex en brengen aanzienlijke risico's met zich mee - ze zijn zeer volatiel en gevoelig voor nevenactiviteit. Prestaties zijn onvoorspelbaar en prestaties uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst. Overweeg uw eigen omstandigheden en vraag uw eigen advies voordat u op deze informatie vertrouwt. U moet ook de aard van een product of dienst controleren (inclusief de wettelijke status en relevante wettelijke vereisten) en de websites van de relevante regelgevende instanties raadplegen voordat u een beslissing neemt. deze informatie mag niet worden ge´nterpreteerd als een goedkeuring van cryptocurrency of een specifieke provider, service of aanbieding. Het is geen aanbeveling om te handelen. CRYPTOSUPPORT is objectief en informatief.