U bevindt zich hier: Startpagina » Top 50 altcoins » Dogecoin (DOGE)

Wat is Dogecoin (DOGE) & waar kan ik DOGE kopen?

De complete Dogecoin (DOGE) handleiding

Een complete beginners handleiding voor Dogecoin... Wat is Dogecoin? Hoe werkt het? Wat kan ik ermee doen en waar kan ik DOGE kopen?

Wat is Dogecoin?

Dogecoin begon zijn leven als een cryptomunt bedoeld als grap, maar explodeerde snel op de markt en maakte gebruik van de kracht van online communities om het te laten groeien.

Dogecoin is een altcoin die is ontworpen om een ​​veel bredere demografie te bereiken dan bitcoin. Bovendien wilde Markus, de ontwikkelaar erachter, Dogecoin fris en leuk houden om het te distantiëren van het controversiële verleden van bitcoin.

Dogecoin is een open-source digitale valuta die wereldwijd door internetgebruikers wordt gebruikt.
Het framework is gebaseerd op Litecoin, wat betekent dat alle wijzigingen en updates die eraan worden aangebracht ook aan Dogecoin worden aangebracht.

Het oorspronkelijke doel van de medaille was niet om een ​​innovatieve technologie of iets nieuws en indrukwekkends te creëren, maar eerder om een ​​gebruiksvriendelijk transactieplatform te creëren.

Dogecoin heeft een sterke en loyale gebruikersbasis die Doge als valuta gebruikt in plaats van het alleen als speculatief actief te houden. Hoewel Dogecoin, net als andere cryptocurrencies, zeker als een investering kan worden gehouden of wordt verhandeld om een ​​winstgevend rendement te behalen.

Waarom kopen mensen Dogecoin?

- “Dogecoin is een gedecentraliseerde, peer-to-peer digitale valuta waarmee u eenvoudig online geld kunt versturen. Zie het als 'de internetvaluta'.

- Geld verdienen met het mijnen van munten via Dogecoin mining of Cloud Mining Dogecoin

- Omdat de transactietijden van Dogecoin snel zijn en gemiddeld bijna een minuut duren, is Doge ook populair geworden als donatie- of fooi-munt.

- Dogecoin kan ook worden gebruikt voor speculatie of worden gehouden als een belegging met als doel winst te maken. Sinds zijn oprichting heeft Dogecoin veel pieken en dalen in zijn prijs gezien, waardoor veel kansen voor speculanten werden gecreëerd.

Huidige koers van Dogecoin

Waar kan ik DOGE kopen?

Naarmate de Dogecoin-blockchain groeide, groeide er een hele industrie mee, waaronder veel DOGE-makelaars en marktplaatsen.
Je kunt ze hier vinden en vergelijken.

Aanbieder Aanbetalingsmethoden Ondersteunende Cryptomunten Ga naar de site
Creditcard
Bancontact
Ideal
Bankoverschrijving (SEPA)
Giropay

BTC, ETH, XRP, BCH, EOS, LTC, ADA, XLM, DASH, XMR & 40+ meer
Bankoverschrijving
Cryptocurrency
Debetkaart
Overschrijving

BTC, ETH, XRP, BCH, LTC, USDT, BNB, ADA, ZRX, LINK, VET, MIOTA, DASH, ZEC, EOS & 150+ meer

Hoe werkt Dogecoin?

Dogecoin is gebaseerd op Litecoin en draagt ​​de verschillende wijzigingen aan Litecoin over het bitcoin-platform met zich mee.

Het scrypt-algoritme
Net als bitcoin gebruikt Dogecoin een mijnsysteem om zijn blockchain te behouden en DOGE toe te kennen aan werknemers. In plaats van SHA-256 gebruikt het echter een scrypt-algoritme (zoals Litecoin doet). Deze beslissing is genomen om te voorkomen dat het gebruik van mijnbouwspecifieke machines wordt gebruikt om onaanvaardbaar grote hoeveelheden Dogecoin te ontginnen.

Aanvankelijk gaf mijnbouw een willekeurig aantal DOGE uit, maar dit werd in maart 2014 gewijzigd in een vaste beloning.

Een ding dat Dogecoin scheidt van de meerderheid van andere cryptocurrencies is dat het een inflatoire, in plaats van deflatoire cryptocurrency is.
Bitcoin en de meeste andere cryptocurrencies die kunnen worden gedolven, worden gemaakt met een harde limiet op de voorraad munten.

Hoe bewaar ik mijn DOGE veilig?


Als u op zoek bent naar hoge beveiliging, kan u best kiezen voor een hardware-portemonnee zoals een Ledger wallet. Als u het wilt houden als onderdeel van een beleggingsportefeuille, kan dat zoiets zijn als Binance.

Meer informatie over portefeuilles en het beveiligen van uw Dogecoin

Lijst van crypto wallets

Disclaimer:

Cryptocurrencies zijn speculatief, complex en brengen aanzienlijke risico's met zich mee - ze zijn zeer volatiel en gevoelig voor nevenactiviteit. Prestaties zijn onvoorspelbaar en prestaties uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst. Overweeg uw eigen omstandigheden en vraag uw eigen advies voordat u op deze informatie vertrouwt. U moet ook de aard van een product of dienst controleren (inclusief de wettelijke status en relevante wettelijke vereisten) en de websites van de relevante regelgevende instanties raadplegen voordat u een beslissing neemt. deze informatie mag niet worden ge´nterpreteerd als een goedkeuring van cryptocurrency of een specifieke provider, service of aanbieding. Het is geen aanbeveling om te handelen. CRYPTOSUPPORT is objectief en informatief.