Wat is Ethereum Classic (ETC) & waar kopen?

De complete Ethereum Classic (ETC) handleiding

Een complete beginners handleiding voor Ethereum Classic... Wat is Ethereum Classic? Hoe werkt het? Wat kan ik ermee doen en waar kan ik ETC kopen?

Wat is Ethereum Classic?

Ethereum Classic is een open-source, peer-to-peer computerplatform op basis van blockchain-technologie en de originele Ethereum-code. Net als Ethereum biedt het een waardetoken of "altcoin", "klassieke ether" genaamd, dat wordt gebruikt om gebruikers te betalen voor producten en diensten, en als transactiekosten bij het gebruik van gedecentraliseerde apps en slimme contracten.

Waarom kopen mensen Ethereum Classic?

Vanaf september 2017 moet ETC nog steeds de brede acceptatie van zijn moedervaluta ETH krijgen. Na de harde vork volgde de meerderheid van de handelaren en marktverkopers Ethereum, waardoor Ethereum Classic achterbleef.

Niettemin kan ETC worden gekocht op veel online valutawissels en het kan worden gebruikt als een manier om de waarde van Ethereum Classic te verhogen in de ogen van handelaren en serviceproviders.

Op de lange termijn geloven velen dat de filosofie "onveranderlijkheid ten koste van alles" van Ethereum Classic (kan niet worden bewerkt, kan niet worden verwijderd, zelfs niet gehackt) misschien de betere optie zijn, omdat het als iets veiliger wordt beschouwd in vergelijking met het platform van Ethereum, maar de tijd zal het leren.

Huidige koers van Ethereum Classic

Waar kan ik ETC kopen?

Naarmate de Ethereum Classic-blockchain groeide, groeide er een hele industrie mee, waaronder veel ETC-makelaars en marktplaatsen.
Je kunt ze hier vinden en vergelijken.

Aanbieder Aanbetalingsmethoden Ondersteunende Cryptomunten Ga naar de site
Creditcard
Bancontact
Ideal
Bankoverschrijving (SEPA)
Giropay

BTC, ETH, XRP, BCH, EOS, LTC, ADA, XLM, DASH, XMR & 40+ meer
Contant
Creditcard
Debetkaart
Bankoverschrijving (SEPA)

BTC, ETH, ETC, BCH, LTC, ADA, QTUM, XRP
Creditcard
Debetkaart
Ideal
Bankoverschrijving (SEPA)
Giropay

BTC, ETH, XRP, BCH, EOS, VET, LTC, ADA, XLM, DASH, XMR, LINK, ZEC, MIOTA, ETC & 35+ meer

Debetkaart
Ideal
Bankoverschrijving (SEPA)

BTC, ETH, XRP, BCH, EOS, VET, LTC, ADA, XLM, DASH, XMR, LINK, ZEC, MIOTA, ETC & 131+ meer
Creditcard
Debetkaart
Ideal
Bankoverschrijving (SEPA)
Giropay

BTC, ETH, BCH, XRP, DASH, LTC, ETC, EOS, XLM, REP, ZEC, XTZ, LINK, DAI, USDC, BAT, ZRX
Creditcard
Debetkaart
PayPal
Bankoverschrijving
Lokaal online bankieren

BTC, ETH, BCH, XRP, DASH, LTC, ETC, ADA, MIOTA, XLM, EOS, NEO, TRX, ZEC, XTZ
Bankoverschrijving
Cryptocurrency
Debetkaart
Overschrijving

BTC, ETH, XRP, BCH, LTC, USDT, BNB, ADA, ZRX, LINK, VET, MIOTA, DASH, ZEC, EOS & 150+ meer

Hoe werkt Ethereum Classic?

Als platform wil Ethereum Classic profiteren van de blockchain-technologie van bitcoin . Terwijl de ontwikkelaars van bitcoin de blockchain beperkten om alleen valutatransacties te berekenen, wil Ethereum Classic, net als Ethereum, een gedecentraliseerd computersysteem bovenop de blockchain bouwen.

Gedecentraliseerde applicaties
Het kerndoel en de visie van Ethereum blijft in Ethereum Classic. Het doel is om een ​​blockchain-platform te bouwen waarmee softwareontwikkelaars applicaties kunnen bouwen waarvan de databases en transacties worden opgeslagen, niet op een enkele server die eigendom is van een specifiek bedrijf, maar op alle knooppunten en gebruikers die zijn verbonden met de Ethereum Classic-blockchain.

Hoe bewaar ik mijn ETC veilig?


Als u op zoek bent naar hoge beveiliging, kan u best kiezen voor een hardware-portemonnee zoals een Ledger wallet. Als u het wilt houden als onderdeel van een beleggingsportefeuille, kan dat zoiets zijn als Binance.

Meer informatie over portefeuilles en het beveiligen van uw Ethereum Classic

Lijst van crypto wallets

Disclaimer:

Cryptocurrencies zijn speculatief, complex en brengen aanzienlijke risico's met zich mee - ze zijn zeer volatiel en gevoelig voor nevenactiviteit. Prestaties zijn onvoorspelbaar en prestaties uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst. Overweeg uw eigen omstandigheden en vraag uw eigen advies voordat u op deze informatie vertrouwt. U moet ook de aard van een product of dienst controleren (inclusief de wettelijke status en relevante wettelijke vereisten) en de websites van de relevante regelgevende instanties raadplegen voordat u een beslissing neemt. deze informatie mag niet worden ge´nterpreteerd als een goedkeuring van cryptocurrency of een specifieke provider, service of aanbieding. Het is geen aanbeveling om te handelen. CRYPTOSUPPORT is objectief en informatief.