U bevindt zich hier: Startpagina » Top 50 altcoins » Ethereum (ETH)

Wat is Ethereum (ETH) & waar kan ik ETH kopen?

De complete Ethereum ( ETH ) handleiding

Een complete beginners handleiding voor Ethereum... Wat is Ethereum? Hoe werkt het? Wat kan ik ermee doen en waar kan ik ETH kopen?

Wat is Ethereum?

De term 'Ethereum' verwijst naar het platform zelf, waarnaar wordt verwezen als een gedecentraliseerde 'wereldcomputer'. De munt zelf wordt correcter Ether (ETH) genoemd. Deze termen worden echter vaak door elkaar gebruikt.

Wanneer u Ether koopt, koopt u ETH-munten, die worden gebruikt door het Ethereum-platform the— de wereldcomputer zelf.

De Ethereum-blockchain is ontworpen om te worden geprogrammeerd om een ​​veel breder scala aan meer complexe scripts uit te voeren. Dit soort scripts staan ​​bekend als slimme contracten.

Deze slimme contract scripts kunnen vervolgens worden samengesteld om gedecentraliseerde applicaties of dapps te maken. Dapps zijn eigenlijk computerprogramma's die op een blockchain draaien.

Op dit moment biedt de Ethereum-wereldcomputer honderden dapps. Een van de meest populaire zijn games, gokplatforms, marktplaatsen en uitwisselingen. Er zijn ook sociale netwerken, media, identiteitsdiensten, cloudopslagplatforms en financiële diensten. Het idee is dat bijna elk type programma dat op een normale computer kan worden uitgevoerd, op Ethereum kan worden gebouwd en uitgevoerd.

Het is ook de thuisbasis van vele andere tokens, die ook zijn gebouwd om over de Ethereum-blockchain te lopen, waardoor een volledig ecosysteem van veel verschillende tokens wordt gecreëerd. Ethereum-compatibele tokens zijn die welke een standaard genaamd ERC20 gebruiken. Wanneer u een verwijzing naar een ERC20-token ziet, betekent dit in feite dat het een token is dat op de belangrijkste Ethereum-blockchain leeft.

Wat slimme contracten zo anders maakt dan reguliere scripts en dapps zo anders is dan apps, is decentralisatie.

Waarom kopen mensen Ethereum?

ETH is de native cryptocurrency van de Ethereum-computer. De primaire functie is het betalen van netwerkkosten, gas genaamd.

Gas is de brandstof die het netwerk beheert. Het wordt gebruikt voor transacties en computerfuncties op de Ethereum-wereldcomputer, dus mensen die dapps op Ethereum willen bouwen of volledig gebruik willen maken van het systeem, zullen over het algemeen wat Ethereum moeten hebben.

Er zijn ook veel winkels die het accepteren als valuta. Websites met cart-software zoals WooCommerce en OpenCart kunnen worden ingesteld om ETH-betalingen te accepteren. En met factuurbetalingsdiensten kunnen gebruikers hun rekeningen betalen met cryptocurrencies zoals ETH.

Veel mensen kopen ook Ethereum om het als een speculatief digitaal actief te houden in de hoop dat de prijs in de loop van de tijd zal stijgen. De theorie is dat als Ethereum een ​​extreem veel gebruikt platform wordt, er veel meer vraag zal zijn naar het Ether-token, wat de waarde ervan zou kunnen verhogen.

Het kan ook worden gebruikt als een eenvoudige cryptocurrency voor peer-to-peer-betalingen.

Huidige koers van Ethereum

Waar kan ik ETH kopen?

Naarmate de Ether-blockchain groeide, groeide er een hele industrie mee, waaronder veel Ethereum-makelaars en marktplaatsen.
Je kunt ze hier vinden en vergelijken.

Aanbieder Aanbetalingsmethoden Ondersteunende Cryptomunten Ga naar de site
Creditcard
Bancontact
Ideal
Bankoverschrijving (SEPA)
Giropay

BTC, ETH, XRP, BCH, EOS, LTC, ADA, XLM, DASH, XMR & 40+ meer
Contant
Creditcard
Debetkaart
Bankoverschrijving (SEPA)

BTC, ETH, ETC, BCH, LTC, ADA, QTUM, XRP
Creditcard
Debetkaart
Ideal
Bankoverschrijving (SEPA)
Giropay

BTC, ETH, XRP, BCH, EOS, VET, LTC, ADA, XLM, DASH, XMR, LINK, ZEC, MIOTA, ETC & 35+ meer

Debetkaart
Ideal
Bankoverschrijving (SEPA)

BTC, ETH, XRP, BCH, EOS, VET, LTC, ADA, XLM, DASH, XMR, LINK, ZEC, MIOTA, ETC & 131+ meer
Creditcard
Debetkaart
Ideal
Bankoverschrijving (SEPA)
Giropay

BTC, ETH, BCH, XRP, DASH, LTC, ETC, EOS, XLM, REP, ZEC, XTZ, LINK, DAI, USDC, BAT, ZRX
Creditcard
Debetkaart
PayPal
Bankoverschrijving
Lokaal online bankieren

BTC, ETH, BCH, XRP, DASH, LTC, ETC, ADA, MIOTA, XLM, EOS, NEO, TRX, ZEC, XTZ
Bankoverschrijving
Cryptocurrency
Debetkaart
Overschrijving

BTC, ETH, XRP, BCH, LTC, USDT, BNB, ADA, ZRX, LINK, VET, MIOTA, DASH, ZEC, EOS & 150+ meer

Hoe werkt Ethereum?

Met Ethereum kunnen ontwikkelaars gedecentraliseerde applicaties bouwen en implementeren. Een gedecentraliseerde applicatie of Dapp dient een bepaald doel te zijn voor gebruikers.

Alle gecentraliseerde services kunnen worden gedecentraliseerd met behulp van Ethereum. Denk aan alle intermediaire diensten die in honderden verschillende industrieën bestaan. Van voor de hand liggende diensten zoals leningen verstrekt door banken tot intermediaire diensten waar de meeste mensen zelden aan denken, zoals titelregisters, stemsystemen, naleving van regelgeving en nog veel meer.

Ethereum kan ook worden gebruikt om Decentralized Autonomous Organisations (DAO) te bouwen. Een DAO is een volledig autonome, gedecentraliseerde organisatie zonder één leider. DAO's worden gerund door programmeercode, op een verzameling slimme contracten geschreven op de Ethereum-blockchain.

Ethereum wordt ook gebruikt als een platform om andere cryptocurrencies te lanceren. Vanwege de ERC20-tokenstandaard die is gedefinieerd door de Ethereum Foundation, kunnen andere ontwikkelaars hun eigen versies van dit token uitgeven en fondsen werven met een initiële muntenaanbieding (ICO). In deze fondsenwervingsstrategie stellen de emittenten van het token een bedrag in dat ze willen verhogen, bieden het aan in een crowd-sale en ontvangen Ether in ruil. Miljarden dollars zijn door ICO's opgehaald op het Ethereum-platform in de afgelopen twee jaar, en een van de meest waardevolle cryptocurrencies ter wereld, EOS , is een ERC20-token.

Hoe bewaar ik mijn Ethereum veilig?

Als u op zoek bent naar een Ether-portemonnee, zijn er geen tekort aan opties. U kunt zich verheugen op een hoge mate van compatibiliteit en veel keuzes om uw ETH, andere op Ethereum gebaseerde tokens (ERC20) en andere populaire cryptocurrencies zoals Bitcoin en XRP op één plaats te houden.

De truc om de beste Ethereum-portemonnee voor uw behoeften te vinden, is weten wat u wilt. Als u op zoek bent naar een gemakkelijke manier om ETH uit te geven en te verzenden via uw webbrowser, kan dat COINBASE zijn. Als u op zoek bent naar hoge beveiliging, zou dat een hardware-portemonnee zijn. Als u het wilt houden als onderdeel van een beleggingsportefeuille, kan dat zoiets zijn als Binance.
Meer informatie over portefeuilles en het beveiligen van uw Ethereum

Lijst van crypto wallets

Disclaimer:

Cryptocurrencies zijn speculatief, complex en brengen aanzienlijke risico's met zich mee - ze zijn zeer volatiel en gevoelig voor nevenactiviteit. Prestaties zijn onvoorspelbaar en prestaties uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst. Overweeg uw eigen omstandigheden en vraag uw eigen advies voordat u op deze informatie vertrouwt. U moet ook de aard van een product of dienst controleren (inclusief de wettelijke status en relevante wettelijke vereisten) en de websites van de relevante regelgevende instanties raadplegen voordat u een beslissing neemt. deze informatie mag niet worden ge´nterpreteerd als een goedkeuring van cryptocurrency of een specifieke provider, service of aanbieding. Het is geen aanbeveling om te handelen. CRYPTOSUPPORT is objectief en informatief.