U bevindt zich hier: Startpagina » Top 50 altcoins » Litecoin (LTC)

Wat is Litecoin (LTC) & waar kan ik LTC kopen?

De complete Litecoin (LTC) handleiding

Een complete beginners handleiding voor Litecoin... Wat is Litecoin? Hoe werkt het? Wat kan ik ermee doen en waar kan ik LTC kopen?

Wat is Litecoin?

Litecoin (LTC, Ł), op 7 oktober 2011 uitgebracht door voormalig Google-medewerker Charlie Lee, is een open source, peer-to-peer cryptocurrency - dat is een digitale valuta die onafhankelijk van de centrale bank van een land werkt. Hoewel het in veel opzichten op bitcoin lijkt, heeft Litecoin ook verschillende functies opgenomen die worden beschreven als verbeteringen om knelpunten in het netwerk te verminderen en de snelheid waarmee transacties worden uitgevoerd te verhogen.

Waarin verschilt Litecoin van bitcoin?
Hoewel er veel overeenkomsten zijn tussen Litecoin en zijn meer algemeen aanvaarde concurrent, bitcoin, stelt Litecoin dat het een paar duidelijke voordelen heeft als het gaat om mining, transactieverificatiesnelheid en veiligheid:

Hoger aantal transacties. Het Segregated Witness-proces verhoogt de snelheid waarmee transacties in het blok worden geverifieerd, waardoor de tijd voor bevestiging van betaling wordt verkort van 10 minuten (voor bitcoin) tot 2,5 minuten (voor Litecoin).
Veiliger. Deze snellere verwerkingstijd helpt ook bij het handhaven van een veilige omgeving door de kans op dubbele uitgaven te verkleinen - een hack waarbij de aanvaller tweemaal hetzelfde geld uitgeeft om twee verschillende transacties te betalen.
Grotere muntlimiet. Terwijl bitcoin een maximale muntlimiet van 21 miljoen munten heeft, heeft Litecoin een bovenlimiet van 84 miljoen munten.

Waarom kopen mensen Litecoin?

Net als bij de meeste andere cryptocurrencies, zijn er nogal wat manieren om wat Litecoin in je portemonnee te stoppen, op voorwaarde dat je je due diligence hebt gedaan en zeker bent dat je LTC wilt verwerven:

Koop rechtstreeks bij een beurs. De eenvoudigste en meest eenvoudige methode om Litecoin te verwerven is om wat van een beurs te kopen. Uitwisselingen accepteren meestal creditcardbetalingen, cheques en sommige zelfs geldoverboekingen en storten op hun beurt Litecoin in uw portemonnee. Uitwisselingen brengen meestal ook een percentage in rekening voor hun service, meestal in het bereik van 0,5-2%, afhankelijk van de serviceprovider en het volume Litecoin dat u uitwisselt.

Ontvang betaling in Litecoin. Of u nu een dienst verleent of goederen aan een consument verkoopt, u ​​kunt Litecoin altijd als betaling accepteren, net als elke andere valuta. Met zijn lagere vergoedingen, commissies en kosten vergeleken met het ontvangen van fiat-geld (zoals door de overheid uitgegeven valuta zoals USD), resulteert het ontvangen van betaling in Litecoin in meer geld in uw zak. Bovendien is bekend dat Litecoin-transacties veilig, sneller en minder fraudegevoelig zijn.

Verdien Litecoin door mijnbouw. Het genereren van Litecoin via het proces dat bekend staat als mijnbouw is langzaam en vereist gespecialiseerde apparatuur om de moeite waard te zijn, maar het is niettemin een legitieme methode om munten te genereren. U kunt gewoon uw computer aan het werk zetten, transacties valideren en verifiëren die door andere gebruikers op het Litecoin-netwerk zijn gedaan, en in ruil daarvoor wordt u in Litecoin betaald. Hoe sneller je kunt minen, hoe meer Litecoin je kunt maken.

Huidige koers van Litecoin

Waar kan ik LTC kopen?

Naarmate de Litecoin-blockchain groeide, groeide er een hele industrie mee, waaronder veel Litecoin-makelaars en marktplaatsen.
Je kunt ze hier vinden en vergelijken.

Aanbieder Aanbetalingsmethoden Ondersteunende Cryptomunten Ga naar de site
Creditcard
Bancontact
Ideal
Bankoverschrijving (SEPA)
Giropay

BTC, ETH, XRP, BCH, EOS, LTC, ADA, XLM, DASH, XMR & 40+ meer
Contant
Creditcard
Debetkaart
Bankoverschrijving (SEPA)

BTC, ETH, ETC, BCH, LTC, ADA, QTUM, XRP
Creditcard
Debetkaart
Ideal
Bankoverschrijving (SEPA)
Giropay

BTC, ETH, XRP, BCH, EOS, VET, LTC, ADA, XLM, DASH, XMR, LINK, ZEC, MIOTA, ETC & 35+ meer

Debetkaart
Ideal
Bankoverschrijving (SEPA)

BTC, ETH, XRP, BCH, EOS, VET, LTC, ADA, XLM, DASH, XMR, LINK, ZEC, MIOTA, ETC & 131+ meer
Creditcard
Debetkaart
Ideal
Bankoverschrijving (SEPA)
Giropay

BTC, ETH, BCH, XRP, DASH, LTC, ETC, EOS, XLM, REP, ZEC, XTZ, LINK, DAI, USDC, BAT, ZRX
Creditcard
Debetkaart
PayPal
Bankoverschrijving
Lokaal online bankieren

BTC, ETH, BCH, XRP, DASH, LTC, ETC, ADA, MIOTA, XLM, EOS, NEO, TRX, ZEC, XTZ
Bankoverschrijving
Cryptocurrency
Debetkaart
Overschrijving

BTC, ETH, XRP, BCH, LTC, USDT, BNB, ADA, ZRX, LINK, VET, MIOTA, DASH, ZEC, EOS & 150+ meer

Hoe werkt Litecoin?

Litecoin is een peer-to-peer elektronisch kassasysteem dat met hoge snelheden geld naar het buitenland overbrengt. Deze digitale valuta is een lid van de cryptocurrency-klasse, omdat het cryptografie gebruikt om het Litecoin- netwerk te beveiligen , transacties te verifiëren en de creatie van nieuwe munten te reguleren.

Hoe bewaar ik mijn Litecoin veilig?

Bewaar je litecoins steeds op een veilige manier.

De truc om de beste LTC-portemonnee voor uw behoeften te vinden, is weten wat u wilt. Als u op zoek bent naar een gemakkelijke manier om Litecoin uit te geven en te verzenden via uw webbrowser, kan dat COINBASE zijn. Als u op zoek bent naar hoge beveiliging, zou dat een hardware-portemonnee zijn zoals een Trezor wallet. Als u het wilt houden als onderdeel van een beleggingsportefeuille, kan dat een exchange zijn als Binance.

Meer informatie over portefeuilles en het beveiligen van uw Litecoin

Lijst van crypto wallets

Disclaimer:

Cryptocurrencies zijn speculatief, complex en brengen aanzienlijke risico's met zich mee - ze zijn zeer volatiel en gevoelig voor nevenactiviteit. Prestaties zijn onvoorspelbaar en prestaties uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst. Overweeg uw eigen omstandigheden en vraag uw eigen advies voordat u op deze informatie vertrouwt. U moet ook de aard van een product of dienst controleren (inclusief de wettelijke status en relevante wettelijke vereisten) en de websites van de relevante regelgevende instanties raadplegen voordat u een beslissing neemt. deze informatie mag niet worden ge´nterpreteerd als een goedkeuring van cryptocurrency of een specifieke provider, service of aanbieding. Het is geen aanbeveling om te handelen. CRYPTOSUPPORT is objectief en informatief.