U bevindt zich hier: Startpagina » Top 50 altcoins » Monero (XMR)

Wat is Monero (XMR) & waar kan ik XMR kopen?

De complete Monero (XMR) handleiding

Een complete beginners handleiding voor Monero... Wat is Monero? Hoe werkt het? Wat kan ik ermee doen en waar kan ik XMR kopen?

Wat is Monero?

Rekening houdend met de behoefte van ontwikkelaars om een ​​veiligere, anonieme en niet-traceerbare cryptocurrency te maken, werd Monero uitgebracht in april 2014. Monero is een gedecentraliseerde privé-cryptocurrency die XMR als munt gebruikt.

Het presenteert zichzelf als staande voor drie kernwaarden:

Veiligheid. Zonder vertrouwen kan geen cryptocurrency overleven en geen van hen is meer afhankelijk van dat vertrouwen dan Monero, wiens gebruikers het niet alleen vertrouwen met hun geld, maar ook met het anoniem houden van hun transacties.
Privacy. Monero beweert dat ze de anonimiteit van hun gebruikers moeten kunnen beschermen, zelfs in een rechtbank - inclusief, zoals hun website stelt "in extreme gevallen, tegen de doodstraf".
Decentralisatie. Monero wordt door niemand gerund. Het is in tegenstelling tot sommige andere munten waar er een centraal bureau is dat het netwerk beheert, of blockchain. In het geval van Monero bestaat dit centrale, controlerende bureau of bedrijf niet alleen, maar worden de ontwikkelingsbeslissingen en de logboeken van de ontwikkelaarsvergaderingen gepubliceerd en online voor iedereen zichtbaar.

Waarom kopen mensen Monero?

Monero gebruikt een verduisterd grootboek, wat betekent dat iedereen transacties kan verzenden of verzenden, maar geen externe waarnemer kan de bron, het bedrag of de bestemming vertellen. Monero gebruikt een Proof of Work- mechanisme om nieuwe munten uit te geven en mijnwerkers te stimuleren om het netwerk te beveiligen en transacties te valideren

Monero is vandaag een van de toonaangevende gedecentraliseerde privécryptocurrencies. Met een sterk ontwikkelteam en een loyale aanhang lijkt het een hele uitdaging om Monero te onttronen als de keuze voor privé-cryptocurrency-transacties. Met de toenemende druk van overheden en belastingautoriteiten op openbare blockchains, lijkt het logisch dat naarmate de cryptocurrency-ruimte groeit, Monero ermee zal groeien.

Huidige koers van Monero

Waar kan ik XMR kopen?

Naarmate de Monero-blockchain groeide, groeide er een hele industrie mee, waaronder veel Monero-makelaars en marktplaatsen.
Je kunt ze hier vinden en vergelijken.

Aanbieder Aanbetalingsmethoden Ondersteunende Cryptomunten Ga naar de site
Creditcard
Bancontact
Ideal
Bankoverschrijving (SEPA)
Giropay

BTC, ETH, XRP, BCH, EOS, LTC, ADA, XLM, DASH, XMR & 40+ meer
Creditcard
Debetkaart
Ideal
Bankoverschrijving (SEPA)
Giropay

BTC, ETH, XRP, BCH, EOS, VET, LTC, ADA, XLM, DASH, XMR, LINK, ZEC, MIOTA, ETC & 35+ meer

Debetkaart
Ideal
Bankoverschrijving (SEPA)

BTC, ETH, XRP, BCH, EOS, VET, LTC, ADA, XLM, DASH, XMR, LINK, ZEC, MIOTA, ETC & 131+ meer
Bankoverschrijving
Cryptocurrency
Debetkaart
Overschrijving

BTC, ETH, XRP, BCH, LTC, USDT, BNB, ADA, ZRX, LINK, VET, MIOTA, DASH, ZEC, EOS & 150+ meer

Hoe werkt Monero?

De blockchain van Monero is opzettelijk geconfigureerd om ondoorzichtig te zijn. Het maakt transactiegegevens - zoals de identiteit van afzenders en ontvangers en het bedrag van elke transactie - anoniem door de adressen te verbergen die door deelnemers worden gebruikt.

Naast anonimiteit is het mijnproces voor monero gebaseerd op een egalitair concept - het principe dat alle mensen gelijk zijn en gelijke kansen verdienen. Bij de lancering van Monero hielden de ontwikkelaars geen enkel belang voor zichzelf en rekenden ze op bijdragen en community-ondersteuning om de virtuele valuta verder te ontwikkelen.

Monero ondersteunt een mijnproces waarbij individuen worden beloond voor hun activiteiten door lid te worden van mijnpools, of ze kunnen moneros individueel delven. Monero-mining kan worden uitgevoerd op een standaardcomputer en heeft geen specifieke hardware nodig, zoals de toepassingsspecifieke geïntegreerde schakelingen (ASIC's).

Hoe bewaar ik mijn Monero veilig?


Als u op zoek bent naar hoge beveiliging, kan u best kiezen voor een hardware-portemonnee zoals een Ledger wallet. Als u het wilt houden als onderdeel van een beleggingsportefeuille, kan dat zoiets zijn als Binance.

Meer informatie over portefeuilles en het beveiligen van uw Monero

Lijst van crypto wallets

Disclaimer:

Cryptocurrencies zijn speculatief, complex en brengen aanzienlijke risico's met zich mee - ze zijn zeer volatiel en gevoelig voor nevenactiviteit. Prestaties zijn onvoorspelbaar en prestaties uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst. Overweeg uw eigen omstandigheden en vraag uw eigen advies voordat u op deze informatie vertrouwt. U moet ook de aard van een product of dienst controleren (inclusief de wettelijke status en relevante wettelijke vereisten) en de websites van de relevante regelgevende instanties raadplegen voordat u een beslissing neemt. deze informatie mag niet worden ge´nterpreteerd als een goedkeuring van cryptocurrency of een specifieke provider, service of aanbieding. Het is geen aanbeveling om te handelen. CRYPTOSUPPORT is objectief en informatief.