U bevindt zich hier: Startpagina » Top 50 altcoins » Ripple (XRP)

Wat is Ripple (XRP) & waar kan ik XRP kopen?

De complete Ripple (XRP) handleiding

Een complete beginners handleiding voor Ripple... Wat is Ripple? Hoe werkt het? Wat kan ik ermee doen en waar kan ik XRP kopen?

Wat is Ripple?

XRP werd gelanceerd in 2012 en is nu een van 's werelds grootste cryptocurrencies. Het beoogt snelle, betaalbare en betrouwbare grensoverschrijdende betalingen aan te bieden. Zowel XRP als de XRP Ledger worden gebruikt door het Amerikaanse technologiebedrijf Ripple, dat een reeks oplossingen ontwikkelt die zijn ontworpen om de wereldwijde betalingssector te transformeren.

De term "Ripple" wordt vaak gebruikt om de XRP-cryptocurrency te beschrijven, maar dit is in feite onjuist.
Ripple is het in Californië gevestigde technologiebedrijf dat ernaar streeft om het sneller, gemakkelijker en goedkoper te maken om grensoverschrijdende betalingen te verzenden.

XRP (XRP) is het onafhankelijke digitale activum dat transacties op het Ripple-netwerk faciliteert en fungeert als een brug tussen verschillende fiat-valuta's en als een bron van liquiditeit.

Waarom kopen mensen Ripple?

Het belangrijkste doel van Ripple is het creëren van een wereldwijd afwikkelingsnetwerk dat zorgt voor efficiëntere transacties tussen financiële instellingen ter wereld.

Het platform is ontworpen om gebruikers - voornamelijk financiële instellingen - in staat te stellen om binnen enkele seconden overal ter wereld geld van elke valuta naar elke andere valuta over te maken. Dit is een ambitieus doel bedoeld om de behoefte aan oudere systemen zoals SWIFT te elimineren.

Huidige koers van Ripple

Waar kan ik XRP kopen?

Naarmate de Ripple-blockchain groeide, groeide er een hele industrie mee, waaronder veel Ripple-makelaars en marktplaatsen.
Je kunt ze hier vinden en vergelijken.

Aanbieder Aanbetalingsmethoden Ondersteunende Cryptomunten Ga naar de site
Creditcard
Bancontact
Ideal
Bankoverschrijving (SEPA)
Giropay

BTC, ETH, XRP, BCH, EOS, LTC, ADA, XLM, DASH, XMR & 40+ meer
Contant
Creditcard
Debetkaart
Bankoverschrijving (SEPA)

BTC, ETH, ETC, BCH, LTC, ADA, QTUM, XRP
Creditcard
Debetkaart
Ideal
Bankoverschrijving (SEPA)
Giropay

BTC, ETH, XRP, BCH, EOS, VET, LTC, ADA, XLM, DASH, XMR, LINK, ZEC, MIOTA, ETC & 35+ meer

Debetkaart
Ideal
Bankoverschrijving (SEPA)

BTC, ETH, XRP, BCH, EOS, VET, LTC, ADA, XLM, DASH, XMR, LINK, ZEC, MIOTA, ETC & 131+ meer
Creditcard
Debetkaart
Ideal
Bankoverschrijving (SEPA)
Giropay

BTC, ETH, BCH, XRP, DASH, LTC, ETC, EOS, XLM, REP, ZEC, XTZ, LINK, DAI, USDC, BAT, ZRX
Creditcard
Debetkaart
PayPal
Bankoverschrijving
Lokaal online bankieren

BTC, ETH, BCH, XRP, DASH, LTC, ETC, ADA, MIOTA, XLM, EOS, NEO, TRX, ZEC, XTZ
Bankoverschrijving
Cryptocurrency
Debetkaart
Overschrijving

BTC, ETH, XRP, BCH, LTC, USDT, BNB, ADA, ZRX, LINK, VET, MIOTA, DASH, ZEC, EOS & 150+ meer

Hoe werkt Ripple?

De huidige methoden om internationaal geld te verzenden zijn verouderd en traag. Ondanks het feit dat de wereldwijde remittances-industrie enorm is, is er momenteel geen gestroomlijnd en goed georganiseerd internationaal netwerk om grensoverschrijdende betalingen af ​​te handelen. Dit is het probleem dat Ripple wil oplossen. In plaats van teen-to-teen te gaan in concurrentie met de bank Goliaths die momenteel deze sector beheersen, is Ripple's plan om samen te werken met grote financiële instellingen over de hele wereld om een ​​op blockchain gebaseerde oplossing aan te bieden.

Door lid te worden van Ripple's wereldwijde netwerk, zegt Ripple dat financiële instellingen de betalingen van hun klanten overal ter wereld direct, betrouwbaar en kosteneffectief kunnen verwerken.

Hoe bewaar ik mijn Ripple veilig?

Hoewel je je XRP op een beurs kunt opslaan als je wilt, wordt het om veiligheidsredenen aanbevolen om ze in een privéportemonnee te bewaren.

Er zijn veel populaire wallets die XRP ondersteunen, waaronder de Ledger Nano S hardware wallet en Toast Wallet voor desktop.
Meer informatie over portefeuilles en het beveiligen van uw Ripple

Lijst van crypto wallets

Disclaimer:

Cryptocurrencies zijn speculatief, complex en brengen aanzienlijke risico's met zich mee - ze zijn zeer volatiel en gevoelig voor nevenactiviteit. Prestaties zijn onvoorspelbaar en prestaties uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst. Overweeg uw eigen omstandigheden en vraag uw eigen advies voordat u op deze informatie vertrouwt. U moet ook de aard van een product of dienst controleren (inclusief de wettelijke status en relevante wettelijke vereisten) en de websites van de relevante regelgevende instanties raadplegen voordat u een beslissing neemt. deze informatie mag niet worden ge´nterpreteerd als een goedkeuring van cryptocurrency of een specifieke provider, service of aanbieding. Het is geen aanbeveling om te handelen. CRYPTOSUPPORT is objectief en informatief.