U bevindt zich hier: Startpagina » Top 50 altcoins » Tezos (XTZ)

Wat is Tezos (XTZ) & waar kan ik XTZ kopen?

De complete Tezos (XTZ) handleiding

Een complete beginners handleiding voor Tezos... Wat is Tezos? Hoe werkt het? Wat kan ik ermee doen en waar kan ik XTZ kopen?

Wat is Tezos?

Tezos is “een gedecentraliseerde blockchain die zichzelf regeert door een echt digitaal gemenebest op te richten en formele verificatie mogelijk maakt, een techniek die wiskundig de juistheid van de code voor transacties bewijst en de veiligheid van de meest gevoelige of financieel gewogen slimme contracten.”

In de praktijk betekent dit dat Tezos een blockchain-netwerk is dat is gekoppeld aan een digitaal token, een Tez of een Tezzie (XTZ) genoemd. In tegenstelling tot andere digitale valuta's omvat Tezos niet het delven van Tez-tokens; integendeel, tokenhouders ontvangen een beloning voor deelname aan het consensusmechanisme voor proof of stake.

Waarom kopen mensen Tezos?

Het consensusmechanisme dat binnen het netwerk wordt bereikt, wordt Liquid Proof of Stake genoemd en is een soort Delegated Proof of Stake (DPoS) . Het substantiële verschil tussen het simpele Proof of Stake (PoS) en het Delegated Proof of Stake (DPoS) ligt in het feit dat in het eerste geval de bevestiging van een transactie het hele netwerk moet omvatten, terwijl in het tweede geval er afgevaardigden zijn , gekozen cijfers binnen het netwerk die verantwoordelijk zijn voor het bevestigen van transacties.

Het is duidelijk dat mensen die meer tokens bezitten ook een grotere invloed op de besluitvorming kunnen hebben tijdens het stemproces, zoals uitgelegd in onze diepgaande analyse .

Het blockchain-protocol van Tezos (XTZ) is verdeeld in drie verschillende niveaus:

Netwerkprotocol : dat verantwoordelijk is voor de overdracht van informatie door knooppunten;
Transactieprotocol : de laag die het transactiesysteem van Tezos bepaalt;
Consensusprotocol : wat eerder werd uitgelegd, het netwerkconsensusmechanisme.
Er zijn twee soorten accounts binnen het netwerk:

Impliciete accounts : dit zijn de meest voorkomende. Ze hebben één accounteigenaar en één saldo en kunnen in geen geval afgevaardigden hebben;
Originated Accounts : dit zijn de meest complexe accounts die verschillende bewerkingen mogelijk maken, van het maken van slimme contracten tot de mogelijkheid om afgevaardigden voor de DPoS te hebben.

Huidige koers van Tezos

Waar kan ik XTZ kopen?

Naarmate de Tezos-blockchain groeide, groeide er een hele industrie mee, waaronder veel XTZ-makelaars en marktplaatsen.
Je kunt ze hier vinden en vergelijken.

Aanbieder Aanbetalingsmethoden Ondersteunende Cryptomunten Ga naar de site
Creditcard
Debetkaart
Ideal
Bankoverschrijving (SEPA)
Giropay

BTC, ETH, XRP, BCH, EOS, VET, LTC, ADA, XLM, DASH, XMR, LINK, ZEC, MIOTA, ETC & 35+ meer

Debetkaart
Ideal
Bankoverschrijving (SEPA)

BTC, ETH, XRP, BCH, EOS, VET, LTC, ADA, XLM, DASH, XMR, LINK, ZEC, MIOTA, ETC & 131+ meer
Creditcard
Debetkaart
Ideal
Bankoverschrijving (SEPA)
Giropay

BTC, ETH, BCH, XRP, DASH, LTC, ETC, EOS, XLM, REP, ZEC, XTZ, LINK, DAI, USDC, BAT, ZRX
Creditcard
Debetkaart
PayPal
Bankoverschrijving
Lokaal online bankieren

BTC, ETH, BCH, XRP, DASH, LTC, ETC, ADA, MIOTA, XLM, EOS, NEO, TRX, ZEC, XTZ
Bankoverschrijving
Cryptocurrency
Debetkaart
Overschrijving

BTC, ETH, XRP, BCH, LTC, USDT, BNB, ADA, ZRX, LINK, VET, MIOTA, DASH, ZEC, EOS & 150+ meer

Hoe werkt Tezos?

Tezos is niet alleen een platform voor slimme contracten en gedecentraliseerde applicaties (dapps), het is ook 's werelds eerste zelf evoluerende blockchain.

In de korte geschiedenis van cryptocurrencies zijn er talloze voorbeelden geweest van valuta's die gedwongen werden hun netwerk in twee verschillende blockchains te splitsen om te upgraden. Misschien wel het meest opvallende voorbeeld hiervan was de DAO-hack waarmee Ethereum en Ethereum Classic hun eigen weg gingen. Vorken verdelen de gemeenschap vaak achter een cryptocurrency en kunnen aanzienlijke netwerkverstoringen veroorzaken.

De unieke oplossing van Tezos is een proces waarmee het protocol continu kan worden geüpgraded via on-chain governance. Het doel hiervan is dat het netwerk in de loop van de tijd voortdurend evolueert en upgradet, in plaats van radicale veranderingen te ondergaan die een harde vork vereisen. Alle belanghebbenden kunnen deelnemen aan het bestuur van het Tezos-protocol door te stemmen over voorgestelde wijzigingen en upgrades.

Tezos heeft ook zijn eigen slimme programmeertaal, Michelson, en gebruikt een gedelegeerd proof-of-stake algoritme om netwerkconsensus te bereiken. In plaats van te staken, gebruikt Tezos een proces dat bekend staat als bakken. Bakkers zijn verplicht om een ​​borg te stellen om deel te nemen aan het consensusproces en zij valideren alle transacties en voegen deze toe aan de blockchain.

Hoe bewaar ik mijn Tezos veilig?


Als u op zoek bent naar hoge beveiliging, kan u best kiezen voor een hardware-portemonnee zoals een Ledger wallet. Als u het wilt houden als onderdeel van een beleggingsportefeuille, kan dat zoiets zijn als Binance.

Meer informatie over portefeuilles en het beveiligen van uw Tezos

Lijst van crypto wallets

Disclaimer:

Cryptocurrencies zijn speculatief, complex en brengen aanzienlijke risico's met zich mee - ze zijn zeer volatiel en gevoelig voor nevenactiviteit. Prestaties zijn onvoorspelbaar en prestaties uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst. Overweeg uw eigen omstandigheden en vraag uw eigen advies voordat u op deze informatie vertrouwt. U moet ook de aard van een product of dienst controleren (inclusief de wettelijke status en relevante wettelijke vereisten) en de websites van de relevante regelgevende instanties raadplegen voordat u een beslissing neemt. deze informatie mag niet worden genterpreteerd als een goedkeuring van cryptocurrency of een specifieke provider, service of aanbieding. Het is geen aanbeveling om te handelen. CRYPTOSUPPORT is objectief en informatief.