U bevindt zich hier: Startpagina » Top 50 altcoins » Zcash (ZEC)

Wat is Zcash (ZEC) & waar kan ik ZEC kopen?

De complete Zcash (ZEC) handleiding

Een complete beginners handleiding voor Zcash... Wat is Zcash? Hoe werkt het? Wat kan ik ermee doen en waar kan ik ZEC kopen?

Wat is Zcash?

Hoewel cryptocurrencies vaak worden aangemerkt als 'anoniem', kan in veel gevallen de identiteit van gebruikers worden getraceerd door de transactiegeschiedenis op de blockchain te volgen. Zcash is geboren uit een project genaamd ZeroCoin, oorspronkelijk gericht op het verbeteren van de anonimiteit voor bitcoin-gebruikers. Met behulp van een gespecialiseerde vorm van nulkenniscryptografie maakt Zcash het mogelijk om volledig gecodeerde transacties te valideren door het consensusprotocol van het netwerk.

Zcash is een cryptocurrency met een sterke nadruk op privacy en identiteitsbescherming. Zcash onderhoudt de kenmerken van een openbare blockchain en maakt volledig anonieme transacties mogelijk.

Waarom kopen mensen Zcash?

Historisch gezien is er een stigma gehecht aan cryptocurrencies die de nadruk leggen op anonimiteit, aangewakkerd door de veronderstelling dat iedereen die ze gebruikt zich in een soort van illegaal gedrag moet gedragen. Met de opkomst van identiteitsdiefstal, advertentietargeting, datamining en andere vormen van surveillance beginnen veel mensen echter meer maatregelen te nemen om hun identiteit te beschermen.

Net als bitcoin kan ZEC worden gebruikt als betaling overal waar leveranciers het willen accepteren. Met name de Jaxx-portemonnee met meerdere valuta's , beschikbaar voor zowel iOS als Android, biedt geïntegreerde ondersteuning voor ZEC.

Het is ook mogelijk om ZEC te delven. Door bij te dragen aan het Zcash-netwerk kunnen mijnwerkers beloningen verdienen door rekenkracht te besteden aan het valideren van transacties op de Zcash-blockchain.

Huidige koers van Zcash

Waar kan ik ZEC kopen?

Naarmate de Zcash-blockchain groeide, groeide er een hele industrie mee, waaronder veel ZEC-makelaars en marktplaatsen.
Je kunt ze hier vinden en vergelijken.

Aanbieder Aanbetalingsmethoden Ondersteunende Cryptomunten Ga naar de site

Debetkaart
Ideal
Bankoverschrijving (SEPA)

BTC, ETH, XRP, BCH, EOS, VET, LTC, ADA, XLM, DASH, XMR, LINK, ZEC, MIOTA, ETC & 131+ meer
Creditcard
Debetkaart
Ideal
Bankoverschrijving (SEPA)
Giropay

BTC, ETH, BCH, XRP, DASH, LTC, ETC, EOS, XLM, REP, ZEC, XTZ, LINK, DAI, USDC, BAT, ZRX
Creditcard
Debetkaart
PayPal
Bankoverschrijving
Lokaal online bankieren

BTC, ETH, BCH, XRP, DASH, LTC, ETC, ADA, MIOTA, XLM, EOS, NEO, TRX, ZEC, XTZ
Bankoverschrijving
Cryptocurrency
Debetkaart
Overschrijving

BTC, ETH, XRP, BCH, LTC, USDT, BNB, ADA, ZRX, LINK, VET, MIOTA, DASH, ZEC, EOS & 150+ meer

Hoe werkt Zcash?

Zcash werkt door de informatie binnen afgeschermde transacties te coderen. Omdat de betalingsinformatie niet zichtbaar is vanwege codering, vertrouwt het protocol op een nieuwe cryptografische methode. Dit is zk-SNARK , een kennisvrije constructie. Het team van cryptografen achter Zcash ontwikkelde dit bewijs en liet zich inspireren door recente doorbraken in de cryptografie. Het systeem maakt codering mogelijk, terwijl de zk-SNARKs bewijzen dat niemand heeft gestolen of bedrogen.

Bij het gebruik van Zcash lijkt het systeem sterk op Bitcoin. Het belangrijkste verschil is dat gebruikers kunnen kiezen om hun informatie te coderen of af te schermen. Zcash ondersteunt transparante en afgeschermde adressen, zodat u kunt kiezen of u de Zcash openbaar of privé wilt verzenden. Betalingen kunnen zelfs van een afgeschermd adres naar een transparant adres worden verzonden of vice versa. In de eerste situatie zal het ontvangen saldo zichtbaar zijn, terwijl het in de tweede verborgen zal zijn.

Aan de hand van het portefeuilleadres is gemakkelijk te zien of het adres transparant is. Als het adres begint met 't', is het transparant en werkt het net als Bitcoin. Als het begint met 'z', heeft het de privacyverbeteringen die afkomstig zijn van nulkennisbewijzen en is het een afgeschermd adres. U kunt Zcash ook gebruiken met transacties met meerdere handtekeningen, maar deze omvatten niet de verbeterde privacy. Elk type transactie dat kan worden uitgevoerd op Bitcoin wordt ook ondersteund met Zcash.

Hoe bewaar ik mijn Zcash veilig?


Als u op zoek bent naar hoge beveiliging, kan u best kiezen voor een hardware-portemonnee zoals een Ledger wallet. Als u het wilt houden als onderdeel van een beleggingsportefeuille, kan dat zoiets zijn als Binance.

Meer informatie over portefeuilles en het beveiligen van uw Zcash

Lijst van crypto wallets

Disclaimer:

Cryptocurrencies zijn speculatief, complex en brengen aanzienlijke risico's met zich mee - ze zijn zeer volatiel en gevoelig voor nevenactiviteit. Prestaties zijn onvoorspelbaar en prestaties uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst. Overweeg uw eigen omstandigheden en vraag uw eigen advies voordat u op deze informatie vertrouwt. U moet ook de aard van een product of dienst controleren (inclusief de wettelijke status en relevante wettelijke vereisten) en de websites van de relevante regelgevende instanties raadplegen voordat u een beslissing neemt. deze informatie mag niet worden ge´nterpreteerd als een goedkeuring van cryptocurrency of een specifieke provider, service of aanbieding. Het is geen aanbeveling om te handelen. CRYPTOSUPPORT is objectief en informatief.